





SMP HEALTH LINKS FORUM

MONDAY 12TH SEPTEMBER, EDINBURGH CITY CHAMBERS, HIGH STREET, EH1 1YJ

MANDELA MEETING ROOM (16.30-19.00)

AGENDA

Time	Item	Facilitator / Speaker
16:30-17:00	Tea, coffee and networking	
17:00-17:10	Welcome and Introductions	Keith Bohannon
(10 mins)	Welcome	Scotland Malawi Partnership
	Round table introductions	
17:10-17:25	mHealth update (via Skype)	Lesley-Anne Long
(15 mins)	mPowering Frontline Health Workers, Lesley-	mPowering Frontline Health
	Anne Long (tbc)	Workers
	Q&A / Discussion	
17:25-17:40	Scottish Global Health Collaborative	David Hope-Jones
(15 mins)	Update from the Core Group, David Hope- Jones	Scotland Malawi Partnership
		Mike McKirdy
	Wales Africa Health conference, Mike McKirdy	Royal College of Physicians and
		Surgeons
17:40-17:50	Developing plans and ideas with the Royal	Michael Stitt
(10 mins)	College of Surgeons Edinburgh	Royal College of Surgeons
	RCSE, Michael Stitt	Edinburgh
	Q&A / Discussion	
17:50-18:50	Sharing and Learning from current SG MDP	
(60 mins)	funded projects in Health	
	The Edinburgh Malawi Breast Cancer Project,	Ewan Brown
	NHS Lothian (15 mins)	NHS Lothian
	Triage and treatment, training and	Mary Millar & Alexandra Letcher
	engagement, Meningitis Research Foundation	Meningitis Research Foundation
	(15 mins)	
	Impact on Malaria, Maternal Health and HIV	Carol Clements
	AIDS, University of Strathclyde (15 mins)	University of Strathclyde
	Healthy Settings work in Chikhwawa, under the	Tara Beattie
	Scotland Chikhwawa Health Initiative – SCHI (15	University of Strathclyde
	mins)	
18:50 - 19:00	AOB	
(10 mins)		